Sjömansbiff med hetta

Betyg 2.9 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Sjömansbiff med hetta

Sjömansbiff är perfekt middagsmat; lite fett, mycket smak och de flesta kan äta den.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Sjömansbiff med hetta

Ingredienser

4 portioner
8 tunna skivor nötkött av innanlår, utskuren biff eller fransyska (8 skivor = ca 350 g)
salt
peppar
1 - 2 msk olja
1/2 dl vatten
2 gula lökar
1 liten purjolök
8 - 10 potatisar (10 st = ca 800 g)
1/2 - 1 msk chili blandning (torr krydda på burk)
1 flaska lättöl (à 33 cl)

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Köttet blev väldigt segt trots tunna skivor och lång tid i ugnen. Väldigt lite smak i rätten som helhet. Kommer inte att göra om detta recept. Och övriga som kommenterat mängden kött i receptet har helt rätt. Använde 900g och räckte lagom till 2 vuxna och 2 barn

    Andreas

  • Lite snålt tilltaget tycker jag. Ölet skall vara en Carnegie Porter - mörkt och torrt. Det ger den karakteristiska smaken. Går bra med den som finns på ICA. Persilja över är inte heller fel.

    Bo

  • Ja tycker att receptet gäller för 2 pers

    Anette

Testa liknande recept

  • Grytstek
    Betyg 3 av 5.229 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sjömansbiff
    Betyg 4 av 5.334 personer har röstat
    Receptet har 54 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sjömansbiff (i lergryta)
    Betyg 2.6 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grytbas
    Betyg 3.1 av 5.85 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad