Sjömansbiff med hetta

Sjömansbiff är perfekt middagsmat; lite fett, mycket smak och de flesta kan äta den.
 Ett recept från: 
Buffé nr 3, 2003

Ingredienser
4 portioner
8  tunna skivor nötkött av innanlår, utskuren biff eller fransyska (8 skivor = ca 350 g)
 salt
 peppar
1 - 2 msk olja
1/2 dl vatten
2  gula lökar
1  liten purjolök
8 - 10  potatisar (10 st = ca 800 g)
1/2 - 1 msk chili blandning (torr krydda på burk)
1  flaska lättöl (à 33 cl)
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stKöttet blev väldigt segt trots tunna skivor och lång tid i ugnen. Väldigt lite smak i rätten som helhet. Kommer inte att göra om detta recept. Och övriga som kommenterat mängden kött i receptet har helt rätt. Använde 900g och räckte lagom till 2 vuxna och 2 barn
Andreas
Lite snålt tilltaget tycker jag. Ölet skall vara en Carnegie Porter - mörkt och torrt. Det ger den karakteristiska smaken. Går bra med den som finns på ICA. Persilja över är inte heller fel.
Bo
Ja tycker att receptet gäller för 2 pers
Anette