Sirapslimpa

Betyg 4.5 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 49 kommentarer
Sirapslimpa

Baka eget bröd blir alltid extra gott. Så varför inte baka en sirapslimpa? Denna svenska brödklassiker som alltid passar som matsäck eller till frukost. Sirapslimpan bakar du med vetemjöl och rågsikt och den blir precis lagom söt av mörk sirap. Serveras helst nygräddad med valfritt pålägg.

Sirapslimpa

Ingredienser

2 limpor
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
1 msk salt
7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
8 dl rågsikt (8 dl motsvarar ca 480 g)

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

49 st
  • Jag kör på dubbel sats. Minskade till 3dl sirap och tog 1/3 rågsikt och 2/3 vetemjöl special. Då blev det bra. När jag körde enligt receptet blev det kompakt trots att det jäste bra

    Anders

  • Kan man baka bröden i formar? Ewa

    Eva

  • När det gäller rågsikt, menas det en blandning av siktat råg och vetemjöl eller menas det rent siktat rågmjöl?

    Daniel

    Hej Daniel! Rågsikten är som du är inne på en blandning av råg och vete. Det är den som används i det här receptet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

    Hej Daniel! Vi menar siktat råg blandat med vetemjöl. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Flera medan skriver att degen inte jäser så bra. Värt att tänka på är att sirapslimpan innehåller rätt mycket socker(vilket kan hämma jäsningen om man använder blå jäst). Därför bra att använda röd jäst då den räknas som en söt deg

    Andreas

  • Märker att under de kalla månaderna tar sin tid för att jäsa, ibland lämnar jag degen att jäsa i två timmar. Jag har gjort det nyligen under sommaren och jäste superfint och snabbt!

    Maria de los

  • Godaste brödet blev det för oss! Jag gräddade lite längre och de blev perfekta!

    Ulrika

  • Håller med tidigare talare, hände inte mycket första jäsningen, men andra! Och jösses vad bra och goda dom blev! 👍🏼

    Petra

  • Brödet blev inte klart

    Thuy

  • Som många andra skriver så jäste det knappt någonting de första 45 min, men jag körde vidare ändå o efter andra jäsningen blev det mycket bättre. Så slutresultatet blev jättebra, även fast jag trodde det var kört efter första "jäsningen"

    Tomas

  • Den jäser ju inte! Klev upp tidigt denna morgon för att kunna servera nybakt bröd men skiten jäser inte. Behövs det kalljäsning över natten så hade det varit bra att veta.

    Marlene

Testa liknande recept

  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavring
    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gotlandslimpa
    Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd
    Betyg 4.2 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk gotlandslimpa
    Betyg 2.9 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad