Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Löksill med dill

Ett spektakulärt sätt att servera sill på. Fisken får först marineras i intensiva aromer från lök och dill och när det är klart för servering läggs den i vackra snapsglas och dekoreras med en grann dillkvist.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt filéerna rinna av och skär dem i sneda bitar. Skala och skiva löken.
  2. Blanda ättikslagen. Se till att sockret löser sig.
  3. Hacka dillen och varva den med sill och lök i en glasburk. Rör om lagen och häll över sillen.
  4. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  5. Servering: Placera munsbitar av den färdiga sillen i höga snapsglas. Stick en drinkpinne eller tandpetare i sillen. Dekorera med till exempel en dillkvist eller morotsstrimla.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 sillfiléer av inlagd sill
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad dill
Ättikslag
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?