Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sill med rödbetor och pepparrot

En grann sill med både rödbetor och pepparrot som med fördel tillagas kvällen före servering. Lägg din smakliga blandning av skivad rödbeta, pepparrot, sill samt lök och eventuellt svartvinbär i en burk före du häller över sillspadet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetan mjuk. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
  2. Häll av sillen och spara spadet. Skala och skär löken i skivor. Skär rödbetan i skivor.
  3. Blanda lök, rödbeta, svarta vinbär och pepparrot med sillen. Lägg sillblandningen i en burk och häll på sillspadet.
  4. Låt stå ca 8 timmar i kylen. Därefter smakar sillen bäst om den äts inom några timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 färsk rödbeta
  • 2 burkar löksill (à 250 g)
  • 1/2 liten rödlök
  • 2 msk svarta vinbär (kan uteslutas)
  • 1 msk skivad pepparrot
  • ca 2 dl sillspad
Lägg till i inköpslistan