Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Ett knaprigt tilltugg med klassisk inlagd sill på knäckebröd är fint på buffén eller innan middagen. En svensk silltapas i fin kombination med rivig pepparrot, krispig gurka och mild smetana. Med klara hårdkokta ägg går sillmackorna snabbt att göra och passar extra bra till påsk.

Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Ingredienser

4 portioner
1 hårdkokt ägg
1/4 gurka
2 msk riven färsk pepparrot
16 bitar inlagd sill
1 dl smetana
salt
svartpeppar

Till servering

knäckebröd
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Toppen god! Matig sallad att ta med på utflykt. Har bytt ut smetanan till creme fraiche och man kan ta riven pepparot på tub

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi934 KJ / 223 kCal
Fett15.5 g
Salt1.9 g
Kolhydrater12.7 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Krämig sill med citrongrönt
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckebröd med somriga smaker
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad