Sill med gin, enbär och gurka

Med sina syrliga och något bittra toner blir gin och enbär en oslagbar smakkombination tillsammans med gurka, citron och 5-minuterssill. Sa vi att den dessutom går snabbt att svänga ihop och är utmärkt att göra i förväg?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 portioner.
Energi1594 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt4.12 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g
Kommentarer
8 stEn riktig höjdare!
Annelie
jag mortlade inte enbären och det fungerar hur bra som helst
Jeanette
Ska man sila lagen när man häller ner den i burken? Det blir ju alldeles "skräpig" med alla mortlade enbär, och brun i färgen pga enbären också - inte klar och fin som på er bild?
Niklas
Hej Niklas! Som du säger blir det "skräpigt" om enbären mortlas. Gör så här om du vill ha lagen klar: sila lagen och lyft upp alla kryddorna utom enbär. Lägg tillbaka kryddorna i lagen och häll över sillen. Lycka till! Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
Råkade köpa inläggningssill och inte 5 minuters😅 funkar dom med om jag lägger in 4 dagar innan? Eller måste jag åka och köpa dom andra? 😅
Tove
Hej Tove! Ursäkta sent svar. Det går bra med även inläggningssill men då behöver du låta sillen stå lite längre tid, se anvisning på förpackningen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Som sagt, hur länge håller den?
Marita
Hej Marita! En vecka i god kyla men minskar för varje gång man plockar ut den. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hur länge håller den?
Tobias
Hej Tobias! Ca en vecka i kylskåp håller den. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Instämmer,gjorde denna sill i påsk och blir nu till midsommar,så ini bomben smarrig :)
Fredrik
Näst bästa inlagda sill jag smakat!
Magnus