Sill med gin, enbär och gurka

Med sina syrliga och något bittra toner blir gin och enbär en oslagbar smakkombination tillsammans med gurka, citron och 5-minuterssill. Sa vi att den dessutom går snabbt att svänga ihop och är utmärkt att göra i förväg?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 portioner.
Energi1594 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt4.12 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g
Kommentarer
En riktig höjdare!
Annelie
2025-06-20jag mortlade inte enbären och det fungerar hur bra som helst
Jeanette
2025-06-11Ska man sila lagen när man häller ner den i burken? Det blir ju alldeles "skräpig" med alla mortlade enbär, och brun i färgen pga enbären också - inte klar och fin som på er bild?
Niklas
2024-12-23Hej Niklas! Som du säger blir det "skräpigt" om enbären mortlas. Gör så här om du vill ha lagen klar: sila lagen och lyft upp alla kryddorna utom enbär. Lägg tillbaka kryddorna i lagen och häll över sillen. Lycka till! Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
2024-12-23