Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppel- och enbärsill

Ett recept på en smakrik och kryddig sill med smak av äpple och enbär. Gör en lag av äpplena och enbären tillsammans med fänkål, rödlök, gin och äppeljuice. Låt sedan sillen stå och dra sig i den tills den blivit riktigt saftig och god!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten med enbär och salt.
  2. Skiva fänkålen så tunt som möjligt och lägg ner i den varma lagen. Låt lagen svalna.
  3. Skär sillen i bitar. Strimla äpplet och rödlöken. Lägg dem i lagen tillsammans med sillen.
  4. Smaka av lagen med gin och äppeljuice. Låt dra minst 2 timmar men gärna över natten.

För alla

Gluten-, mjölk- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk krossade enbär
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 fänkål
  • 1 pkt 5-minuters sill (à 420 g)
  • 1 rött äpple
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk gin
  • 1 msk koncentrerad äppeljuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 250 kJ / 1050 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden