Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Siciliansk fisk

En aromatisk och elegant siciliansk fiskrätt på torsk eller gös. Stek fiskfiléerna och laga till tomatröran med purjolök, vitlök och peperoni. Variera styrkan efter din egen smak, med mer eller mindre peperoni. Servera fisken med pasta eller ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra fisken lätt. Vänd den hastigt i mjöl. Skaka noga av allt överflödigt mjöl. Dela stora filéer i portionsbitar.
  2. Strimla purjon. Skala och grovhacka vitlöken. Peperonin delas och kärnas ur innan den strimlas fint. Den som vill ha en mild fiskrätt väljer purjo, den som föredrar starka smaker tar även peperoni.
  3. Fräs vitlök och purjo hastigt i hälften av oljan i en traktörpanna eller låg, vid kastrull - spara lite purjo att garnera med.
  4. Tillsätt peperoni, krossade tomater samt krydda med salt och svartpeppar. Koka sakta en kort stund, späd med lite vatten om såsen blir alltför tjock.
  5. Hetta upp resten av oljan i en panna och stek fisken klar - det tar bara några minuter på var sida.
  6. Fördela fisken på varma tallrikar, häll på tomatsåsen och garnera med lite extra purjo eller persilja. Kokt ris passar till eller farfalle om man föredrar pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fiskfilé t ex torsk eller gös
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • vetemjöl
  • 2 små purjolökar och/eller
  • 1 stark peperoni stavas ibland feferoni från burk
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer