Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Shortbread från Skottland

(12)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Shortbread är en mumsig och seg dessert med inspiration från Skottland. Kakorna bakas en kort stund i ugnen och pudras med florsocker. Dessa shortbread smakar som bäst nybakade och ännu lite varma!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 175 g smör
  • 50 g florsocker
  • 175 g vetemjöl
  • 50 g rismjöl (finns i välsorterade butiker på hälsokosthyllan)
  • florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör med florsocker vitt och pösigt. Rör i vetemjöl och rismjöl. Arbeta samman till en deg.
  3. Kavla ut till en tunn platta och ta ut ca 20 cirklar (för 20 st) med ett glas eller liknande.
  4. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Baka i ca 15 minuter, tills de fått lite färg.
  5. Pudra över lite florsocker medan de är halvvarma.