Fruktkaka

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
4
Fruktkaka

Fruktkaka med russin, nötter och blandad frukt, gärna exotisk, som blötläggs i mörk rom blir suveränt saftig och smaskig. Njut den välfyllda fruktkakan med romsmak till kaffet eller som dessert med något gott att dricka till.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Fruktkaka

Ingredienser

1 sats
3 dl  tärnad blandad frukt (gärna exotiska frukter)
1 1/2 dl  ljusa russin
1 dl  mörk rom
2 dl  valnötskärnor
4 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver
250 g  rumsvarmt smör
2 1/2 dl  socker
1/2 tsk  salt
4   ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

En timme räcker inte i ugnen. Minst 90 minuter behövs för att det ska bli bra

Anna

2023-12-17

När jag stjälpte upp kakan efter 75 minuter, så rann kakan ut på brickan. Jag knölade tillbaka smeten i formen och i skrivande stund står den fortfarande i ugnen, har gått 2 timmar nu. Jag följde receptet men hade bara torkad frukt, ingen färsk.

Christina

2023-04-10

Jag gjorde degen i matberedare, men den går för fort även på lägsta läge, vissa frukter blev helt sönderkrossade. Blandar för hand nästa gång. Bakade i en rak form, tiden blev mycket längre (100 minuter), även muffins tog lätt 80 minuter. Men det är bara att prova som en vanligt kaka. En aning mer rom så blir smaken perfekt.

Arnaud

2020-12-24

Testa liknande recept

Lyxig julkaka
Betyg 2.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötkaka med cider
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långbros brödpudding med romrussin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötskaka
Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plättbakelser med frukt
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingelas valnötsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga