Fruktkaka
Fruktkaka med russin, nötter och blandad frukt, gärna exotisk, som blötläggs i mörk rom blir suveränt saftig och smaskig. Njut den välfyllda fruktkakan med romsmak till kaffet eller som dessert med något gott att dricka till.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
1 sats
3 dl tärnad blandad frukt (gärna exotiska frukter)
1 1/2 dl ljusa russin
1 dl mörk rom
2 dl valnötskärnor
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En timme räcker inte i ugnen. Minst 90 minuter behövs för att det ska bli bra
Anna
2023-12-17När jag stjälpte upp kakan efter 75 minuter, så rann kakan ut på brickan. Jag knölade tillbaka smeten i formen och i skrivande stund står den fortfarande i ugnen, har gått 2 timmar nu. Jag följde receptet men hade bara torkad frukt, ingen färsk.
Christina
2023-04-10Jag gjorde degen i matberedare, men den går för fort även på lägsta läge, vissa frukter blev helt sönderkrossade. Blandar för hand nästa gång. Bakade i en rak form, tiden blev mycket längre (100 minuter), även muffins tog lätt 80 minuter. Men det är bara att prova som en vanligt kaka. En aning mer rom så blir smaken perfekt.
Arnaud
2020-12-24