Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pistagekaka

Gör en grön, delikat efterrätt av pistage, ägg, socker, smör, mjölk, grön hushållsfärg, mjöl och bakpulver. Pudra pistagekakan med florsocker och servera till en kopp kaffe.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal pistagemandeln i mandelkvarn.
  3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  4. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), 1/2-1 min. Häll i mjölken. Blanda ner mjölkblandningen, hushållsfärg, pistagemandel samt mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform, ca 24 cm i diameter (för 10 port).
  6. Grädda kakan ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
  7. Pudra kakan med florsocker och servera till en kopp kaffe.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 100 g rostad, skalad pistagemandel
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • några droppar grön hushållsfärg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • florsocker till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?