Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Shirazsallad

Fantastisk sallad med körsbärstomater, gurka, rödlök, färsk mynta, salt, citronjuice och limeklyftor. En frisk och fräsch sallad som passar utmärkt att servera till persisk mat.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär körsbärstomater i kvartar. Skär gurkan i fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka färsk mynta.
  2. Blanda grönsaker, lök, salt och hälften av myntan med citronjuice.
  3. Garnera med resten av myntan och limeklyfor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 askar körsbärstomater gärna gula och röda (à 250 g)
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 tsk salt
  • citronjuice
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan