Shakshuka med halloumi
Bakom det spännande namnet shakshuka döljer sig en riktigt god frukosträtt från mellanöstern. Kryddor och smaker som perfekt harmoni ger smaklökarna ett lyckorus! Låt äggen sjuda klart ovanpå grytan. Servera med ett gott bröd och strö över färsk persilja precis innan servering.
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
1 aubergine
2 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk mild, mald paprika
2 krm kanel
1 krm chiliflakes
1/2 dl olivolja
Grönsakssås
1 rödlök
1 röd paprika
1 liten zucchini
390 g krossade tomater
390 g arrabiata pastasås
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
200 g halloumi
salt
4 ägg
1/4 kruka persilja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd.
Energi2584 KJ / 616 kCal
Fett32 g
Salt4.92 g
Kolhydrater49 g
Protein29 g
Kommentarer
Min tidigare kommentar: Gott! Nu har familjen testat och vi gjorde icke vegetariskt av halva. Uteslöt halloumi, men tillsatte räkor och torsk istället. Mycket uppskattat.
Helena
2023-10-11Gott!
Helena
2023-09-09Jättegod både med och utan ägg!
Birgitta
2023-02-22