Shakshuka med halloumi

35
6
Shakshuka med halloumi

Bakom det spännande namnet shakshuka döljer sig en riktigt god frukosträtt från mellanöstern. Kryddor och smaker som perfekt harmoni ger smaklökarna ett lyckorus! Låt äggen sjuda klart ovanpå grytan. Servera med ett gott bröd och strö över färsk persilja precis innan servering.

Shakshuka med halloumi

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1 aubergine
2 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk mild, mald paprika
2 krm kanel
1 krm chiliflakes
1/2 dl olivolja

Grönsakssås

1 rödlök
1 röd paprika
1 liten zucchini
390 g krossade tomater
390 g arrabiata pastasås
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
200 g halloumi
salt
4 ägg
1/4 kruka persilja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Maria

2020-11-23

Tog svarta bönor mot slutet istället för äggen. Mycket gott!

Helena

2020-11-23

Jättegott! Tog dubbelt så lång tid för äggvitan att stelna. Mycket vätska. Nästa gång slopar jag vattnet.

Lisa

2020-05-14

Supergott! Bytte ut vitvinsvinäger mot gammal haövsur rödvinsslatt och lite pressas citron.

Redaktionen ICAse

2020-05-15

Hej Lisa! Vad kul att höra att du tyckte om det! Och tack för tipset med rödvin och citron! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2584 KJ / 616 kCal
Fett 32 g
Salt 4.92 g
Kolhydrater 49 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden