Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp

Servera en god vardagsmiddag bestående av sesampanerad lax med pasta i en smakrik sås. Dessutom – fräst svamp, paprika och purjolök, och persilja att toppa med.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Ingredienser
4 portioner
300 g pasta t ex tagliatelle
2 vitlöksklyftor
100 g svamp (ostronskivling, shiitake eller champinjoner)
1/2 purjolök
1 paprika
Stir- frysås
2 msk majsstärkelse
2 msk japansk soja
4/5 dl tomatketchup
2 msk risvinäger eller annan mild sort
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
1 tsk malen ingefära
ev 1 tsk sesamolja
Sesamlax
4 bitar laxfilé (à 140 g) fryst går bra, tina i så fall några timmar i kylen
1 dl sesamfrön
olja (att steka lax och grönsaker i)
salt
peppar
grovhackad persilja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stMycket gott, men till nästa gång ska jag tillsätta lite hetta som tex sambal olek
Frida
Kommer jag att göra igen
Ingbritt
Verkligen gott och smakrikt! Ska göra igen och igen.... Ä0. Har fått ett nytt favorit
Ann-britt
Hej Ann-Britt! Vad härligt att du hittat en favorit. Hälsningar Ulirka
ICA-köket
Why the 3 stars?!Haven't really tried the stir-fry pasta (not a pasta fan). The salmon is pretty tasty though. I would not fry it in a pan, but instead, I actually just shoved it in the oven. That way the (unroasted) sesame seeds slowly roasted together with the salmon. Also, there was no need for using oil as the salmon can be pretty fatty itself.
Patricia-alexan
Hi Patricia-Alexan! Thank you for sharing your way of doing this dish and glad you liked it! Best regards Elina
ICA-köket