Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamstekt laxfilé med röd mangold och örter

Till denna snabba och goda maträtt gör du först härliga, frästa grönsaker av mangold, lök och ingefära innan du snabbt steker en krispig laxfilé. Servera skivor av din sesamstekta laxfilé med ris samt varm, röd mangold med fin smak av örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj mangolden. Skala och finhacka lök och ingefära. Grovhacka örterna.
  2. Fräs mangoldblad, lök och ingefära hastigt i hälften av oljan i en traktörpanna. Blanda i örterna och krydda med salt och peppar.
  3. Vänd laxfilén i sesamfröna och stek i resterande olja ca 3 minuter per sida. Skiva laxen och servera med grönsakerna. Servera gärna med ris och soja.

Tips

Laxen bör vara fri från skinn och ben. Man kan också använda lättrimmad lax i receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé i bit
  • 2 knippen röd mangold
  • 1 schalottenlök
  • 1 bit ingefära (1 bit stor som en sockerbit)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar
  • 3/4 dl sesamfrön
Lägg till i inköpslistan