Sesamstekt lax samt kål med sting av ingefära
Vackert gyllengul blir laxen som först väts i sesamfrön och stekts i olivolja. Till denna lax serveras en kålsallad med asiatiska smaker som chili och färsk koriander samt en gräddfilssås smaksatt med sweet chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax
4 port ris (gärna jasminris)
salt
peppar
1/2 dl sesamfrö
2 msk olivolja
Kål med sting
1 rödlök
1 röd spansk peppar
400 g savojkål
3 msk riven, färsk ingefära
1 msk balsamvinäger
Sweet chili sås
2 dl gräddfil
2 msk japansk soja
3 msk sweet chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3019 KJ / 718 kCal
Fett36.7 g
Kolhydrater57.9 g
Protein37.6 g
Kommentarer
Jättegott och lättlagat. Jag hade inte gräddfil utan använde cream fraich istället.
Kerstin
2020-12-30Det här var ju jättegott! Hade nyligen köpt en hel bit färsk laxfilé, så jag kunde skära till mina egna (generösa!) portionsbitar. Och så gott det var att sesamsteka laxen! Hade aldrig använt savoykål, så det var en ny trevlig bekantskap. Kan verkligen rekommendera detta recept, det var både snabbt, enkelt och supergott!
Marie
2012-11-06Vilket fantastiskt recept. Jag och barnen blev alldeles lyckliga. Det var så himmelskt gott. Tyckte dock att det var lite väl lite lax på fyra portioner så vi köpte en "rimpa" till. Rekommenderar denna rätt:-)
Ellinor
2012-01-19