Vackert gyllengul blir laxen som först väts i sesamfrön och stekts i olivolja. Till denna lax serveras en kålsallad med asiatiska smaker som chili och färsk koriander samt en gräddfilssås smaksatt med sweet chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
3 2012
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kerstin
2020-12-30Jättegott och lättlagat. Jag hade inte gräddfil utan använde cream fraich istället.
Marie
2012-11-06Det här var ju jättegott! Hade nyligen köpt en hel bit färsk laxfilé, så jag kunde skära till mina egna (generösa!) portionsbitar. Och så gott det var att sesamsteka laxen! Hade aldrig använt savoykål, så det var en ny trevlig bekantskap. Kan verkligen rekommendera detta recept, det var både snabbt, enkelt och supergott!
Ellinor
2012-01-19Vilket fantastiskt recept. Jag och barnen blev alldeles lyckliga. Det var så himmelskt gott. Tyckte dock att det var lite väl lite lax på fyra portioner så vi köpte en "rimpa" till. Rekommenderar denna rätt:-)