Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

Denna sesamstekta lax serverar du med picklade primörer, eller färska rotfrukter och lök i lag, som du även kan säga. Yoghurten med currysmak balanserar de inlagda rotfrukterna och skapar tillsammans med de stekta laxfiléerna en läcker måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Curryyoghurt

2 msk olivolja
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 - 1 1/2 msk curry
salt
svartpeppar

Picklade primörer

1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
16 minimorötter alt vanlig morot (16 minimorötter motsvarar ca 100 g vanliga)
6 minirättikor alt vanlig rättika (6 minirättikor motsvarar ca 100 g vanlig)
4 salladslökar
6 rädisor

Sesamstekt lax

600 g laxfilé
salt
peppar
1 dl sesamfrön

Till servering

dillkvistar
600 g kokt färskpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räksallad
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärsmarinerad laxschnitzel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga