Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt
Denna sesamstekta lax serverar du med picklade primörer, eller färska rotfrukter och lök i lag, som du även kan säga. Yoghurten med currysmak balanserar de inlagda rotfrukterna och skapar tillsammans med de stekta laxfiléerna en läcker måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
Curryyoghurt
2 msk olivolja
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 - 1 1/2 msk curry
salt
svartpeppar
Picklade primörer
1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
16 minimorötter alt vanlig morot (16 minimorötter motsvarar ca 100 g vanliga)
6 minirättikor alt vanlig rättika (6 minirättikor motsvarar ca 100 g vanlig)
4 salladslökar
6 rädisor
Sesamstekt lax
600 g laxfilé
salt
peppar
1 dl sesamfrön
Till servering
dillkvistar
600 g kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer