Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

Denna sesamstekta lax serverar du med picklade primörer, eller färska rotfrukter och lök i lag, som du även kan säga. Yoghurten med currysmak balanserar de inlagda rotfrukterna och skapar tillsammans med de stekta laxfiléerna en läcker måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Yoghurt: Vispa i olivoljan droppvis i yoghurten. Blanda ner curry. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Primörer: Skala och skiva ingefäran. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  4. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i ingefära och chili.
  5. Ansa morötterna. Halvera rättikan. Lägg i lagen och koka i 2 minuter. Ta kastrullen från plattan.
  6. Dela vårlöken i mindre bitar och skiva rädisorna tunt. Lägg i och låt alla grönsaker dra i lagen i minst 5 minuter.
  7. Lax: Skär laxen i 4 bitar (för 4 port). Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Stek i en torr stekpanna och ställ in i ugn i ca 5 minuter.
  8. Lägg upp laxen och grönsakerna på tallrik och avsluta med curryyoghurten och dillen.
  9. Servera med kokt färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot motsvarande mjölkfri produkt eller anmänd mjölkfri softspread Beneviva, utrörd till lagom konistens.

Ingredienser

Portioner: 4
Curryyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 1/2 msk curry
  • salt och svartpeppar
Picklade primörer
  • 1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 16 minimorötter alt vanlig morot (16 minimorötter motsvarar ca 100 g vanliga)
  • 6 minirättikor alt vanlig rättika (6 minirättikor motsvarar ca 100 g vanlig)
  • 4 vårlökar
  • 6 rädisor
Sesamstekt lax
  • 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrön
Till servering
  • dillkvistar
  • 600 g kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan