Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

3
0
Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

Denna sesamstekta lax serverar du med picklade primörer, eller färska rotfrukter och lök i lag, som du även kan säga. Yoghurten med currysmak balanserar de inlagda rotfrukterna och skapar tillsammans med de stekta laxfiléerna en läcker måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Sesamstekt lax med picklade primörer och curryyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Curryyoghurt

2 msk olivolja
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 - 1 1/2 msk curry
salt och svartpeppar

Picklade primörer

1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
16 minimorötter alt vanlig morot (16 minimorötter motsvarar ca 100 g vanliga)
6 minirättikor alt vanlig rättika (6 minirättikor motsvarar ca 100 g vanlig)
4 salladslökar
6 rädisor

Sesamstekt lax

600 g laxfilé
salt och peppar
1 dl sesamfrön

Till servering

dillkvistar
600 g kokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot motsvarande mjölkfri produkt eller anmänd mjölkfri softspread Beneviva, utrörd till lagom konistens.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer