Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade grönsaker med köttfärs

Ett riktigt mättande recept på rostade grönsaker i ugn med köttfärs. Du tillagar enkelt rätten i ugnen och serverar den tillsammans med en ljuvlig sås av grädde, buljong och soja!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla ca 5 minuter.
  3. Rör noga samman ströbrödsblandning, färs, senap, salt och peppar. Tryck ut färsen i en form.
  4. Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Blanda den med morötter, olja salt och peppar. Lägg alltsammans på färsen och stek i ugn ca 30 minuter eller tills potatisen är färdig.
  5. Vispa samman grädde och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt buljongtärningen och koka såsen under omrörning ca 3 minuter. Smaksätt med soja.
  6. Servera köttfärsrätten med såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd. Byt ut mjölken och grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt till färsen
  • 2 krm peppar till färsen
  • 500 g fast potatis
  • 1 påse minimorot (à 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 1 tsk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2718 kJ / 651 kCal