Rostade grönsaker med köttfärs
Ett riktigt mättande recept på rostade grönsaker i ugn med köttfärs. Du tillagar enkelt rätten i ugnen och serverar den tillsammans med en ljuvlig sås av grädde, buljong och soja!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt till färsen
2 krm peppar till färsen
500 g fast potatis
1 påse minimorot (à 150 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 tsk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2718 KJ / 651 kCal
Fett33.4 g
Kolhydrater51.3 g
Protein32.6 g
Kommentarer
Supergott:) hade palsternacka istället för morötter och fick ha i den i ugnen dubbla tiden för att potatisen skulle bli klar men annars riktigt gott☺️
Kristina
2023-05-03Jätte gott!!!! Ev kan man förkoka potatisen ngn minut,det tog längre än vad receptet sa för att få potatisen färdig. Använde ej minimorot utan "vanlig" morot. Helt klart nått vi kommer att äta fler gånger.
Erika
2013-03-12