Ingefärsmarinerad laxschnitzel med ingefärsyoghurt är en festlig bjudrätt som serveras med pressad kokt potatis och en sallad. Tar över en timme att tillaga, men är väl värd tiden.
Ingredienser
4 portioner
4 tunna laxschnitzlar (à ca 75 g)
25 g ingefära
10 cm purjolök
2 msk olja
1 msk honung
1/2 krm kajennpeppar
Garnering
dillkvistar
Sås
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk salt
Till servering
pressad kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Mycket god. Jag hade lite japansk soja i toppingen på laxen och tyckte att det passade bra. Valde att göra en egen röra på turkisk yoghurt då det blev lite för mycket ingefära.
Margarita
2021-05-29
Jag gillar verkligen den här rätten. Oftast gör jag den med en ganska stor laxfilébit som festmat. Ingefärsyoghurten är ett måste till.
Kommentarer
Mycket god. Jag hade lite japansk soja i toppingen på laxen och tyckte att det passade bra. Valde att göra en egen röra på turkisk yoghurt då det blev lite för mycket ingefära.
Margarita
2021-05-29Jag gillar verkligen den här rätten. Oftast gör jag den med en ganska stor laxfilébit som festmat. Ingefärsyoghurten är ett måste till.
Sofia
2004-07-20