Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärsmarinerad laxschnitzel

Ingefärsmarinerad laxschnitzel med ingefärsyoghurt är en festlig bjudrätt som serveras med pressad kokt potatis och en sallad. Tar över en timme att tillaga, men är väl värd tiden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg laxskivorna på ett stort ugnssäkert fat eller på en plåt.
  2. Skala och riv ingefäran. Skölj och strimla purjolöken. Blanda ingefära och purjolök med olja, honung och kajennpeppar. Fördela blandningen på laxskivorna. Låt dem marinera ca 1 tim.
  3. Tillaga laxskivorna i 250°C, 3-4 min. Strö över saltet.
  4. Lägg upp laxschnitzlarna på tallrikar. Garnera med dillkvistar och servera laxen med sallad, pressad kokt potatis och en klick matlagningsyoghurt smaksatt med ingefära och salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tunna laxschnitzlar (à ca 75 g)
  • 25 g ingefära
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1/2 krm kajennpeppar
Garnering
  • dillkvistar
Sås
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • pressad kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer