Ingefärsmarinerad laxschnitzel
Ingefärsmarinerad laxschnitzel med ingefärsyoghurt är en festlig bjudrätt som serveras med pressad kokt potatis och en sallad. Tar över en timme att tillaga, men är väl värd tiden.
Ingredienser
4 portioner
4 tunna laxschnitzlar (à ca 75 g)
25 g ingefära
10 cm purjolök
2 msk olja
1 msk honung
1/2 krm kajennpeppar
Garnering
dillkvistar
Sås
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk salt
Till servering
pressad kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god. Jag hade lite japansk soja i toppingen på laxen och tyckte att det passade bra. Valde att göra en egen röra på turkisk yoghurt då det blev lite för mycket ingefära.
Margarita
2021-05-29Jag gillar verkligen den här rätten. Oftast gör jag den med en ganska stor laxfilébit som festmat. Ingefärsyoghurten är ett måste till.
Sofia
2004-07-20