Sesamstekt fläskfilé med ostronskivling och soyadressing
En underbar rätt som du kan lyxa till vardagen med. Den sesamstekta fläskfilén ackompanjeras av förträffligt god ostronskivling. Serverat med den intensiva sojadressingen och kladdigt jasminris är rätten fulländad och fantastisk.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
4 msk sesamfrö
2 msk matfett
250 g ostronskivling
1 purjolök
1 dl rapsolja
salt
peppar
Soyadressing
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 lime
1 dl ketjap manis (söt soya)
1 kruka thaibasilika
Till servering
jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för hjälpen. Nu har vi korrigerat i receptet.
Ica
2007-10-24Riktigt gott, stek inte purjon för länge, måste vara krispig. God rätt i goda vänner lag. Småttingen gillade inte såsen men alla gjorde tummen upp. Felaktig ugnstemp för den tiden. Tänkte att det var lilte fel men... fick höja sedan till 225 och då flöt det på. Hittade inte ostronskivling men tog Portabello istället. Ta gärna och dubbla vitlöken. Lite komiskt att bara halva mängden olja skall användas. Varför inte sätta ut rätt direkt?
Lars
2007-10-21