Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamstekt fläskfilé med ostronskivling och soyadressing

En underbar rätt som du kan lyxa till vardagen med. Den sesamstekta fläskfilén ackompanjeras av förträffligt god ostronskivling. Serverat med den intensiva sojadressingen och kladdigt jasminris är rätten fulländad och fantastisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa och skär fläskfilén i 8 lika stora bitar (för 4 port), panera bitarna i sesamfrö och bryn dem i matfettet i en varm panna, krydda med salt och peppar. Lägg köttbitarna i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen i 5-10 minuter eller tills köttets innertemeperatur har uppnått 70°C.
  3. Ta bort foten på ostronskivlingen, dela dem som är stora på mitten. Ansa och skölj purjolöken, skär den i sneda skivor. Stek svampen i en het panna i hälften av rapsoljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt purjolöken mot slutet.
  4. Soyadressing: Skala vitlöken och kärna ur chilin. Finhacka dem. Blanda hackad vitlök och chili med saften av en lime, ketjap manis, resterande rapsolja och hackad thaibasilika.
  5. Till servering: Servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 4 msk sesamfrö
  • 2 msk matfett
  • 250 g ostronskivling
  • 1 purjolök
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar
Soyadressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • 1 dl ketjap manis (söt soya)
  • 1 kruka thaibasilika
Till servering
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan