Sesampanerad torskfilé med paprikamarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesampanerad torskfilé med paprikamarmelad

Vacker och tilltalande middagsrätt med en härlig smakupplevelse. Den möra torskfilén panerar du med knapriga sesamfrön. Fisken tillsammans med den ljuvliga paprikamarmeladen är en vinnande kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marmelad: Skiva paprikorna och lökarna och låt alltsammans långsamt smälta ner på svag värme i en skvätt olja. Krydda med pressad vitlök, sweet chilisås samt salt och peppar. Smaken ska vara sötsyrlig.
  2. Skär fiskbitarna i mindre strimlor. Doppa fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i sesamfrön blandat med lite ströbröd.
  3. Stek fiskfiléerna i olja/smör 4-5 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper före servering.
  4. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med paprikamarmeladen och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora bitar torskfilé, sej eller hoki
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3/4 dl sesamfrön
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3 msk olja eller smör till stekning
  • kokt potatis till servering
Paprikamarmelad
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 rödlökar eller gula lökar
  • olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet and soursås
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan