Sesampanerad torskfilé med paprikamarmelad
![Sesampanerad torskfilé med paprikamarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Vacker och tilltalande middagsrätt med en härlig smakupplevelse. Den möra torskfilén panerar du med knapriga sesamfrön. Fisken tillsammans med den ljuvliga paprikamarmeladen är en vinnande kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
![Sesampanerad torskfilé med paprikamarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 stora bitar torskfilé, sej eller hoki
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 - 3/4 dl sesamfrön
1/2 dl ströbröd
2 - 3 msk olja eller smör till stekning
kokt potatis till servering
Paprikamarmelad
2 röda paprikor
2 gula paprikor
2 rödlökar eller gula lökar
olja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk sweet and soursås
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer