Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamlax med sojasås

Detta smakrika recept är tillagat av en laxfilé som först smaksatts med tacokrydda och sedan fått ett täcka av sesamfrön över sig. Sesamlax med sojasåsen av soja, honung och ingefära tillagar du på under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i skivor eller kuber. Panera laxen i tacokryddan.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek laxen ca 1 minut på varje sida. Den får gärna vara lite rå inuti (då måste laxen först ha varit fryst i minst 2 dygn).
  3. Rosta sesamfrön i en torr panna och strö dem över. Rör ihop soja, honung och ingefära och servera till laxen.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg. Kontrollera innehållet i tacomixen, mjölk kan förekomma .

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 1 påse hot taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 1/2 msk olja till stekning
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden