Kycklingmarinad
God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
4 kycklingfiléer eller hel kyckling (4 filéer motsvarar 1 hel kyckling skuren i portionsbitar)
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g
Kommentarer
soja är inre glutenfritt...
Gustav
2024-03-02Hej Gustav! Enligt livsmedelsverket så förbrukas allt gluten under fermenteringsprocessen. Så vi skriver alltid att det är glutenfritt med soja. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18Klar favorit till kyckling som fläskkött. Vill man kan man ha denna som bas & sen hetta till den om man vill. En fantastisk sak är faktiskt att kycklingen inte fastnar på gallret! Rekommenderar varmt!
Lilja
2023-07-14Klar favorit. Mycket god smak
Ann-christine
2023-05-11