Kycklingmarinad

157
20
Kycklingmarinad

God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.

Kycklingmarinad

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
4 kycklingfiléer eller hel kyckling (4 filéer motsvarar 1 hel kyckling skuren i portionsbitar)

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

157

Kommentarer

Birgitta

2022-10-28

Perfekt bas jag brukar marinera i. Med lite chilli o citronär en smak sak. Dessa kryddor gifter sig, söt salt lite starkt och surt mörar köttet bra. Använder hel kyckling och efter marinad lagar jag den i lergryta fylld med lite färska grönsaker i bitar och kryddor, god mer smak.

Laila

2022-08-11

"Annika" Om man ska spara av marinaden till sås, ta i så fall bort en del innan ni lägger ner den råa kycklingen,tror inte det är så hälsosamt att ha den som sås om det legat rå kyckling i den...

Annika

2022-06-27

Supergod! Spar lite och använd som sås!

Näringsvärde per portion

Energi 1100 KJ / 263 kCal
Fett 8 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 17 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden