Kycklingmarinad

112
14
Kycklingmarinad

God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.

Skriv ut
Kycklingmarinad

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
4 kycklingfiléer eller hel kyckling (4 filéer motsvarar 1 hel kyckling skuren i portionsbitar)

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

112

Kommentarer

Johan

2021-08-09

Jättegod marinad! Jag hade ingen färsk ingefära hemma att riva så jag tog malen istället. Och 3 vitlöksklyftor istället för 2

Susanna

2021-07-23

Kan man göra detta recept och äta kycklingen kall (efter tillagning såklart) som en rätt på buffébordet?

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Susanna! Ursäkta sent svar. Självklart kan du marinera och tillaga kycklingen och sedan servera kyckling kall. 😊 Hälsningar Elina

Helena

2021-06-27

Är japansk soja alltid glutenfri? Står att receptet är glutenfritt.... 🤔

Redaktionen ICAse

2021-06-28

Hej Helena! Soja betraktas som glutenfri. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Det gäller både japansk och kinesisk soja. Livsmedelsverket har gjort analyser på båda med samma resultat att slutprodukten är glutenfri. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1100 KJ / 263 kCal
Fett 8 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 17 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept