Kycklingmarinad
God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
4 kycklingfiléer eller hel kyckling (4 filéer motsvarar 1 hel kyckling skuren i portionsbitar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g
Kommentarer
Jättegott! Gjorde lite extra som jag penslade på under tiden kycklingen låg på grillen 👌
Josefine
2024-08-21Mango mörar allt kött. Rörsocker är ett bra alternativ.
Joakim
2024-07-13Jättegod marinad!
Madeleine
2024-07-07