Kycklingmarinad

Betyg 4.4 av 5.210 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Kycklingmarinad

God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.

Kycklingmarinad

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
4 kycklingfiléer eller hel kyckling (4 filéer motsvarar 1 hel kyckling skuren i portionsbitar)

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.210 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Gjorde lite extra som jag penslade på under tiden kycklingen låg på grillen 👌

Josefine

2024-08-21

Mango mörar allt kött. Rörsocker är ett bra alternativ.

Joakim

2024-07-13

Jättegod marinad!

Madeleine

2024-07-07

Näringsvärde per portion

Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Marinerad fläskkarré
Betyg 2.6 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsinmarinerade laxkotletter
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsin- och honungsmarinad
Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Myntabiff i salladskorg
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Honungs-glaze
Betyg 3.3 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Marinad till fläskkött
Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad