UNDER 30 MIN | Medel

Apelsinvin med ingefära

Det här värmande apelsinvinet är riktigt vuxendricka. Välj ett torrt eller halvtorrt vitt vin beroende på om du tycker om en syrligare eller sötare dryck. Givetvis går det bra att använda ett alkoholfritt alternativ. Bjud som fördrink eller njut av framför brasan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva ingefäran tunt. Fördela den i 6 glas (för 6 portioner), ca 4 skivor i varje glas.
  2. Skär tre av apelsinerna (för 6 portioner) i klyftor och fördela i glasen.
  3. Pressa juicen ur resterande 
apelsiner. 
  4. Blanda vin, apelsinjuice och honung i en kastrull. 
  5. Värm försiktig och häll upp i glasen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 - 3 cm färsk ingefära
  • 10 apelsiner
  • 1 flaska vitt vin t ex chardonnay (à 750 ml)
  • 3 msk flytande honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 932 kJ / 223 kCal