Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamdressade gröna bönor

Ett litet tillbehör med stor smak. De sesamdressade gröna bönorna får sin briljanta smak när du blandar en rik dressing på bland annat risvinäger, sesamolja, honung och ingefära och ringlar över de nykokta haricots vertsen och rostade sesamfröna.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ljus soja, risvinäger, sesamolja, olja, honung, pressad vitlöksklyfta, riven färsk ingefära och färskpressad limejuice. Låt dressingen dra en kvart.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Koka haricots verts knappt mjuka och låt dem rinna av. Lägg dem på ett stort fat, häll dressing och frön över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g haricots verts
  • 3 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk neutralt smakande olja t ex. rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 cm riven färsk ingefära
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan