Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med höstäpplen

Sallad med höstäpplen är ett fräscht och krispigt tillbehör med hösten som inspiration. Haricots verts, spenat och äpplen utgör basen för denna goda sallad. Toppa med valnötter och ringla på en pumpavinägrett så har du en fantastiskt god höstsallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är mjuka med krispig kärna, 2-3 minuter. Häll av och kyl i kallt vatten.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Skala, halvera och skiva schalottenlöken tunt. Blanda äpplena med socker. Hetta upp olja och  smör i en stekpanna. Lägg i äpplena när smöret är lätt brynt. Fräs runtom tills de blivit gyllenbruna.
  3. Blanda spenat, sallad, haricots verts och lök med vinägretten vid servering. Strö över äpplen och valnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller enbart olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g färska haricots verts
  • 4 äpplen
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk socker
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 påse spenat (à 70 g)
  • 2 påsar blandad sallad (à 150 g)
  • 2 dl valnötter
Pumpavinägrett
  • 2 msk pumpakärneolja
  • 1/2 dl sake eller mirin (alkoholfri söt sake)
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 1/4 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?