Rödbetskaka i långpanna med frosting och nötter
Smakrik och saftig rödbetskaka som bakas i långpanna med härlig kanelsmak i smeten. Den vackert rosa frostingen kommer garanterat uppmärksammas av dina kaffegäster och lite honungsrostade nötter på toppen ger kakan extra krisp.
Ingredienser
25 bitar
9 dl finrivna rödbetor (9 dl motsvarar ca 700 g rödbetor)
6 dl vetemjöl
4 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
5 tsk kanel
1 tsk salt
6 ägg
6 dl strösocker
4 1/2 dl rapsolja
Honungsrostade nötter
200 g blandade nötter (t ex hasselnötter, pecannötter, valnötter eller pistagenötter)
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk flingsalt
Frosting
600 g cream cheese (färskost)
75 g rumstempererat smör
4 1/2 dl florsocker
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk rödbetsjuice (från rödbetsrivet)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi2099 KJ / 502 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g
Kommentarer
Vad kan man ersätta nötterna med?
Hanna
2023-09-13Hej Hanna! Du kan prova blanda pumpakärnor och solroskärnor eller mandel om ni tål/gillar det och håll koll på tiden i ugnen. Eller uteslut nötterna helt och ät kakan med enbart frosting på. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-27Hej kan denna kakan frysas med toppingen?
Carina
2023-07-14Hej Carina! Vi rekommenderar inte att frysa in kakan med toppingen, den kan bli vattnig och grynig efter den har tinats upp. Själva kakan går såklart jättebra att frysa. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20Denna kaka är underbart god. Jag använde valnötter som topping, blev perfekt. T.o.m. en i sällskapet som avskyr rödbetor tog ovetandes tre bitar för den var så god. :D
Therese
2023-05-01