Senapsströmming

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Senapsströmming

Strömmingen blir inlagd i lag och därefter marinerad i härliga smaker som dijonsenap, grädde och skånsk senap. Fisken blir krämig och smarrig och passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Senapsströmming

Ingredienser

4 portioner
500 g  strömmingsfiléer (som varit frysta i minst 2 dygn)

Lag

1 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  vatten
1 msk  socker
1 msk  salt

Marinad

1/2 dl  olja
1 dl  grädde
1 - 1 1/2 msk  dijonsenap
1 - 1 1/2 msk  skånsk senap
1/2 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  nymalen vitpeppar

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut grädden och använd i stället en mjölkfri gräddproudkt från Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Strömmingslåda à la Jacob
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med potatisplättar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapas med strömming, chili och örter
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga