Senapsströmming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsströmming

Strömmingen blir inlagd i lag och därefter marinerad i härliga smaker som dijonsenap, grädde och skånsk senap. Fisken blir krämig och smarrig och passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop lagen och låt den svalna.
  2. Dra skinnet av strömmingen. Lägg i filéerna och låt dem ligga i lagen i ca 2 timmar. Se till att lagen täcker ordentligt.
  3. Ta upp filéerna och låt rinna av.
  4. Rör ihop marinaden och varva den med filéerna i en skål. Sillen kan ätas genast men vinner på att ligga i ca 2 dygn. Vänd filéerna ett par gånger under tiden.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut grädden och använd i stället en mjölkfri gräddproudkt från Oatly eller Beneviva.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfiléer (som varit frysta i minst 2 dygn)
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
Marinad
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk skånsk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan