Senapsströmming
![Senapsströmming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Strömmingen blir inlagd i lag och därefter marinerad i härliga smaker som dijonsenap, grädde och skånsk senap. Fisken blir krämig och smarrig och passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
![Senapsströmming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g strömmingsfiléer (som varit frysta i minst 2 dygn)
Lag
1 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1 msk socker
1 msk salt
Marinad
1/2 dl olja
1 dl grädde
1 - 1 1/2 msk dijonsenap
1 - 1 1/2 msk skånsk senap
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm nymalen vitpeppar
För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut grädden och använd i stället en mjölkfri gräddproudkt från Oatly eller Beneviva.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer