Senapsstekt strömming med pepparrot

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Senapsstekt strömming med pepparrot

Förstklassig strömmingsrätt som passar lika bra till middag med potatis och riven pepparrot eller som mellanmål på knäckebröd. Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak.

Senapsstekt strömming med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
2 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
6 msk matfett
salt
peppar
1 bit pepparrot (à 4 cm)

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

    Jonas

  • Tillsätt gärna ev. lite vitlök i gräddfil senapsblandningen så blir det strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

    Jonas

  • Tips: Stek dina strömmingsflundror i ungen. 175 grader brukar jag använda, ca 10-15 min. Då slipper du strömmingslukten i hela huset.

    Monica

  • Jättegott. Barnen 3,5 och 7 gillar det också.

    Daniel

  • mycket gott! tillomed för mig som inte brukar vara så förtjust i just strömming. jag hade ingen pepparrot så jag tog dessertost, crème bonjour med pepparrotssmak, till. kalasgott!

    Anna

Testa liknande recept

  • Ättiksströmming
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Katarinas ättikströmming
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad