Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapssill

Att göra sin egen Senapssill är inte svårt och det blir mycket godare än färdigköpt. Varva saltsillfilé i små bitar med rödlök i skivor i en sås av söt svensk senap, ättikssprit, vatten, olja, vitpeppar, florsocker och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sillfiléerna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Vispa samman alla ingredienser till såsen utom dillen. Rör till sist ner dillen. Smaka av och tillsätt ev mer florsocker för mer sötma.
  4. Skär sillen i 2 cm stora bita. Varva sillen och löken i en burk. Häll över såsen och ställ kallt i 1-2 dygn.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 urvattnade saltsillfiléer
  • 1 rödlök
  • 4 msk söt, svensk senap
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 4 msk vatten
  • 2 msk olja
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 3 msk florsocker
  • 4 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?