Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
34 stAnvände sötstark senap Inget salt eller peppar Fick mycket beröm för sillen
Leif
Receptet blev för sött med sötad senap, var bättre innan ni ändrade då det stod ”vanlig” senap.
Katrina
Hej! Jag hade inte någon purjolök hemma så det blev gräslök istället!
Lars olov
Går det att byta ut purjolöken mot någon annan lök? Har inte purjo hemma.
Lena
Hur länge håller den i kylen
Lena
Hej Lena! Den håller ca 1 vecka i kylen, kanske längre om du väntar med att vända ner örter och purjo tills du ska servera den. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vad är ”vanlig” senap?
Klara
Hej Klara! Bra fråga! Nu har vi skrivit in sötad svensk, så någon klassisk svensk, tex Slotts original. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergott
Inga-lill
Sillen blev otroligt god! Jag hade i lite creme fraiche och gräslök istället för purjolök (som vi inte hade hemma) samt gula senapsfröer. Den här sillen lär jag göra om till jul 😋
Åsa
Gjort denna flera gånger. Bra grundrecept. Tillsätter 4msk Creme fraiche och 2 tsk dijon. Lite mer dill än i receptet, både stjälk och blad.
Sara evira
Jag valde bort purjolök & la till lite créme fraîche.
Susanne