Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapsbiffar på macka

Lättlagad varmrätt som passar perfekt till en trevlig lunch hemma eller som bjudmiddag! Senapsbiffarna smakar utmärkt på en bit bröd tillsammans med en krispig grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med ägg, vatten, salt, peppar och gärna fransk senap. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port).
  2. Stek biffarna i olja ca 4 minuter per sida. Skölj och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt tomater och paprika fräsa med i stekpannan bredvid biffarna.
  3. Rosta brödskivorna. Lägg två biffar vardera på bröden och toppa med de frästa grönsakerna. Servera mackorna med en grönsallad och bjud på bärkräm och mjölk som dessert.

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget i biffarna och ersätt med en kokt, mosad potatis (för 4 port).
Anpassa brödet om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk olja
  • 4 tomater
  • 2 paprikor
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2341 kJ / 559 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden