Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapsbakad lax

Ett smakrikt recept på senapsbakad lax. Receptet är snabblagat och du gör det av bland annat lax, senap, socker, soja, ingefära och ägg. Servera gärna den kryddiga fisken med härligt råkostsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Strö salt och socker över laxbitarna.
  3. Blanda senapen med socker, soja och ingefära.
  4. Blanda i äggulorna.
  5. Stryk crèmen på laxbitarna och pudra på ströbrödet.
  6. Grädda fisken i ugn ca 15 minuter. Servera gärna med råkostsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st fina bitar färsk lax (à ca 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
Senapscrème
  • 1 msk svensk senap
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 1 tsk soja (Kikkomansoya)
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 2 äggulor
  • 1/2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan