Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt lax med sesamfrön på slungad skottsallad

Kraftfull men lätt laxsallad med sesamfrön, grapefrukt och mangoldskott. Toppa den rökta fisken med en salladsdressing för härligt sötsalta smaker och servera med hemgjord majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Majonnäs: Vispa samman äggulor, citron och senap. Om du använder mixer, häll oljan i en tunn stråle efter en 1/2 minut. Om du vispar
    för hand, tillsätt oljan droppvis och långsamt, för att undvika att majonnäsen skär sig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och slunga salladen. Lägg upp på ett serveringsfat. Skala och filea grapefrukten (skär i hinnfria klyftor), blanda med salladen.
  4. Skär cm-tjocka skivor av laxen och lägg på ugnspapper, låt laxen stå i ugnen i 3-4 minuter.
  5. Lägg laxskivorna på salladen och strö sesamfrön ovanpå. Servera med majonnäsen.

För alla

Fri från gluten och mjölkprotein och laktos.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen, bjud i stället med crème fraiche som smaksatts med lite dijonsenap.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggulor
  • juicen av 1/2 citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • salt och peppar
Sallad
  • 100 g machésallad
  • 100 g röda mangoldskott
  • 1 romansallad
  • 1 grapefrukt
  • 200 g kallrökt lax (helst lättrökt)
  • 2 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan