Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxtartar i dubbelt bröd

Delikat laxtartar i dubbelt bröd är en perfekt start på din fina middag. Rör ihop din röra av gravad lax, grov, smakrik senap, lök och mumsig hovmästarsås och lägg den mellan rostade brödskivor. Både vackert och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka gravad lax. Blanda laxhacket med skalad och finhackad rödlök, finhackad gräslök, grov senap och hovmästarsås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stansa ut 20 brödskivor (för 10 st) och stek i lite olja eller rosta i ugnen.
  3. Lägg laxröra på hälften av brödskivorna och toppa med bröd. Sätt ihop med en drinkpinne.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 200 g gravad lax
  • 1/2 skalad och finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk hovmästarsås
  • salt och peppar
  • 20 brödskivor
  • ev olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?