Senaps- och apelsinbakade morötter
Senaps- och apelsinbakade morötter är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter eller som snacks alternativt som enklare förrätt. Ett kul recept med läckra smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 kg morötter (gärna blandade färger)
2 msk grovkornig senap
finrivet skal av 1 apelsin
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
repad timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det blir mycket godare om man steker morötterna försiktigt och gör en dressing av senap, apelsinskal, olja, salt, peppar och färskpressad apelsinjuice (inte med i originalreceptet). Lägg de stekta morötterna (alt. Lättkokta) i marinaden/dressingen medan de är varma och låt ligg minst 30 min. Man kan även steka lite vitlök tillsammans med morötterna.
Erika
2016-03-12