Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Senaps- och apelsinbakade morötter

Senaps- och apelsinbakade morötter är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter eller som snacks alternativt som enklare förrätt. Ett kul recept med läckra smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötter, gärna blandade färger, i klyftor på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda grovkornig senap med finrivet skal av apelsin, olivolja, salt och peppar. Blanda med morötterna och ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Garnera med repad timjan.

Tips

Korv är gott till!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg morötter (gärna blandade färger)
  • 2 msk grovkornig senap
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • repad timjan
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer