Senaps- och apelsinbakade morötter

1
1
Senaps- och apelsinbakade morötter

Senaps- och apelsinbakade morötter är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter eller som snacks alternativt som enklare förrätt. Ett kul recept med läckra smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Senaps- och apelsinbakade morötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg morötter (gärna blandade färger)
2 msk grovkornig senap
finrivet skal av 1 apelsin
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
repad timjan

Gör så här

Tips

Korv är gott till!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Erika

2016-03-12

Det blir mycket godare om man steker morötterna försiktigt och gör en dressing av senap, apelsinskal, olja, salt, peppar och färskpressad apelsinjuice (inte med i originalreceptet). Lägg de stekta morötterna (alt. Lättkokta) i marinaden/dressingen medan de är varma och låt ligg minst 30 min. Man kan även steka lite vitlök tillsammans med morötterna.