Senaps- och apelsinbakade morötter

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Senaps- och apelsinbakade morötter

Senaps- och apelsinbakade morötter är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter eller som snacks alternativt som enklare förrätt. Ett kul recept med läckra smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Senaps- och apelsinbakade morötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg  morötter (gärna blandade färger)
2 msk  grovkornig senap
finrivet skal av 1   apelsin
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
repad timjan

Gör så här

Tips

Korv är gott till!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Det blir mycket godare om man steker morötterna försiktigt och gör en dressing av senap, apelsinskal, olja, salt, peppar och färskpressad apelsinjuice (inte med i originalreceptet). Lägg de stekta morötterna (alt. Lättkokta) i marinaden/dressingen medan de är varma och låt ligg minst 30 min. Man kan även steka lite vitlök tillsammans med morötterna.

Erika

2016-03-12

Testa liknande recept

Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
High energy bars
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Akaciasallad i wok
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cruditéer med apelsin- och rosmarindip
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga