Senaps- och apelsinbakade morötter

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Senaps- och apelsinbakade morötter

Senaps- och apelsinbakade morötter är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter eller som snacks alternativt som enklare förrätt. Ett kul recept med läckra smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Senaps- och apelsinbakade morötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg morötter (gärna blandade färger)
2 msk grovkornig senap
finrivet skal av 1 apelsin
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
repad timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Det blir mycket godare om man steker morötterna försiktigt och gör en dressing av senap, apelsinskal, olja, salt, peppar och färskpressad apelsinjuice (inte med i originalreceptet). Lägg de stekta morötterna (alt. Lättkokta) i marinaden/dressingen medan de är varma och låt ligg minst 30 min. Man kan även steka lite vitlök tillsammans med morötterna.

Erika

2016-03-12

Testa liknande recept

Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig apelsinsill med senap
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och timjanglaze
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade morötter med olika smaksättningar
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga