Semmelmuffins

Förätit dig på vanliga semlor? Variera dig med semmelmuffins nästa gång! Eller mufflor, som de också kallas. Eller muffinssemlor. Kärt barn har många namn som bekant. Baka kardemummamuffins, fyll med mandelmassa och vispad grädde. Fikat är serverat!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1433 KJ / 343 kCal
Fett19 g
Salt0.34 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stVi skaffade en katt som heter semlan
Maria
Bytte ut mjölet mot glutenfrimjölmix och det fungerade superbra.
Anna
Är diabetiker, men baka med råsocker och halverar oftast receptet på socker, blir kanon de gånger jag gjort det
Claes
Hej Claes! Tack för ditt tips! Hälsningar Elina
ICA-köket
Går det att frysa in de bakta mufflorna, dvs innan man fyllt dem? (Från Margareta2, dvs inte samma M som skrev den första frågan :-)
Margareta
Hej Margareta! Det borde gå bra, men bli ju alltid godare nybakat. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Margareta! Det går alltid att byta socker mot ett sötningsmedel.Men man måste även ta hänsyn till portionsstorleken. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Låter gott - men hur ska man bäst anpassa receptet för diabetiker? Går det överhuvudtaget att göra t.ex. sockerfri mandelmassa med en stevia-baserad produkt eller liknande?
Margareta