Semmelkladdkaka

Betyg 3.4 av 5.
423 personer har röstat
26
Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Semmelkladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
125 g  smör
2 1/2 dl  mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk  stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vetemjöl
1 krm  vaniljpulver
1 krm  salt
3   ägg

Till garnering

2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 dl  hackad, rostad sötmandel eller mandelspån
florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
423 personer har röstat

Kommentarer

Supersmaskigt! Perfekt att kakan är kladdig i mitten och blir successivt fastare mot kanten. Krispigt längst ut tack vare att vi hade smörat formen och satt ströbröd.

Erik

2024-05-05

Bra recept. Man slipper kladda med dyr mandelmassa.

Anders

2024-02-09

Godaste kakan ever!!

Petra

2024-01-13

Näringsvärde per portion

Energi2134 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Glutenfri semmelrulltårta
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelkladdkaka i långpanna
Betyg 4.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelbullesemla
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängswiss med smak av semla
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga