Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk god. Gjorde precis efter recept och det blev succé på dagens kalas. Tack för toppenrecept!
Lena
2023-03-11Detta var det godaste semmelkladdkaka jag har ätit och bakat. Det var som att det goda i semlan som är på mitten men på denna kaka fick du den känslan i varje tugga. Några har frågat kan man ta vetemjöl istället ja men då blir det ju inte denna goda smak. Detta recept är 10/10
Gulay
2023-03-10Kan man ta med vanligt vetemjöl
Caroline
2023-03-01Hej Caroline! Ursäkta jättesent svar. Tänkte du att ersätta mandelmjöl med vetemjöl? Det är inget vi har provat och anledningen till att det är mandelmjöl i kakan är för att det ska bli mandelsmak. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20