Semmelbullar

Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:10:00
01:00:00
01:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
27 stTyvärr slöseri på tid och råvaror. Blev tekakor…
Charlotte
Blev jättefina bullar! Rekommenderar dock starkt att ha med ett ägg i samtidigt som man blandar i degvätskan, anars blir degen gärna torr med så mycket mjöl, och bullarna blir inte lika luftiga. Degen ska fortfarande vara ganska kladdig när den har arbetats klart. Ha tålamod när degen arbetas, och jäs hela 90 minuterna.
Amanda
Superfina bullar. Valde dessa då jag inte hade ägg hemma. Blev väldigt skeptisk över den kladdiga degen. Jag hade nog klassisk ”bulldegsutseende” i åtanke. Men funkade fin fint att jobba med på bakbordet. Ska bli gott detta.
Linda
När jag ändå höll på
Gunilla
Hej! Är temperaturen rätt? Mina semlor var jättebleka efter 12 minuter. Gräddade 3-4 minuter ytterligare. Men degen var bra! Proportioner stämmer!
Helena
Blev mer som platta tekakor! Tråkigt!
Emelie
Hej Emelie och alla ni andra som skrivit till oss! Våra kockar har nu provbakat receptet och förändrat mängderna och vi hoppas ni vågar prova att göra receptet igen och kan baka riktigt goda semmelbullar. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Vägde alla ingredienser och knådade enligt receptet samt jäste i 90 minuter. Blev torra platta och kompakta, misstänker att 680g var på tok för mycket
Frida
Men vilka goda bullar det blev! Ja, lite stabbiga i början. Fick panik och la ner ett ägg (knäckt). Men allt handlar om att ha tålamod med knådningen. Jäste 90 minuter.
Lena
Det är alldeles för mycket mjöl , minska det , degen ska vara kladdig när man ställer den på jäsning
Johnny
Tog mindre mjöl (650g) men degen blev ändå hopplöst stabbig. Det är på tok för mycket mjöl angivet i receptet!! Löste situationen med att addera ägg (6 vaktelägg vilket motsvarar ca 1,5 vanligt ägg) och fick till en deg som jäste. Men jag fattar att många har fått problem med stenhårda degar och bullar som inte jäst. Heltokigt recept!
Sara