Semmelbullar

Betyg 3.1 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Semmelbullar

Fluffiga och hemmagjorda semmelbullar är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

Semmelbullar

Ingredienser

ca 12 st
480 g vetemjöl (480 g motsvarar ca 8 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk mortlad kardemumma
25 g jäst
100 g rumstempererat smör

Gör så här

00:03:00
00:10:00
00:10:00
01:00:00
01:30:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Tyvärr slöseri på tid och råvaror. Blev tekakor…

    Charlotte

  • Blev jättefina bullar! Rekommenderar dock starkt att ha med ett ägg i samtidigt som man blandar i degvätskan, anars blir degen gärna torr med så mycket mjöl, och bullarna blir inte lika luftiga. Degen ska fortfarande vara ganska kladdig när den har arbetats klart. Ha tålamod när degen arbetas, och jäs hela 90 minuterna.

    Amanda

  • Superfina bullar. Valde dessa då jag inte hade ägg hemma. Blev väldigt skeptisk över den kladdiga degen. Jag hade nog klassisk ”bulldegsutseende” i åtanke. Men funkade fin fint att jobba med på bakbordet. Ska bli gott detta.

    Linda

  • När jag ändå höll på

    Gunilla

  • Hej! Är temperaturen rätt? Mina semlor var jättebleka efter 12 minuter. Gräddade 3-4 minuter ytterligare. Men degen var bra! Proportioner stämmer!

    Helena

  • Blev mer som platta tekakor! Tråkigt!

    Emelie

    Hej Emelie och alla ni andra som skrivit till oss! Våra kockar har nu provbakat receptet och förändrat mängderna och vi hoppas ni vågar prova att göra receptet igen och kan baka riktigt goda semmelbullar. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Vägde alla ingredienser och knådade enligt receptet samt jäste i 90 minuter. Blev torra platta och kompakta, misstänker att 680g var på tok för mycket

    Frida

  • Men vilka goda bullar det blev! Ja, lite stabbiga i början. Fick panik och la ner ett ägg (knäckt). Men allt handlar om att ha tålamod med knådningen. Jäste 90 minuter.

    Lena

  • Det är alldeles för mycket mjöl , minska det , degen ska vara kladdig när man ställer den på jäsning

    Johnny

  • Tog mindre mjöl (650g) men degen blev ändå hopplöst stabbig. Det är på tok för mycket mjöl angivet i receptet!! Löste situationen med att addera ägg (6 vaktelägg vilket motsvarar ca 1,5 vanligt ägg) och fick till en deg som jäste. Men jag fattar att många har fått problem med stenhårda degar och bullar som inte jäst. Heltokigt recept!

    Sara

Testa liknande recept

  • Bulldeg - grundrecept på vetedeg
    Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veganska semlor
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmeltårta
    Betyg 3.2 av 5.137 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Goda små semlor med mandelmassa
    Betyg 4.4 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Minisemlor med choklad och hasselnötter
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Semmelwrap
    Betyg 3.2 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad