Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sellerisallad med äpple och pepparrot

Sellerisalladens syrliga, stingiga och krispiga karaktär gör den exemplarisk för dig att servera till den saftiga nygrillade steken. Kombinationen av äpple, selleri, pepparrot och gräslök med den fylliga crème fraichen är en ren fullträff.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotselleri, och skär den i 1/2 cm tjocka "stickor".
  2. Koka rotsellerin mjuk i saltat vatten. Spola den i kallt vatten och låt vattnet rinna av.
  3. Strimla äpple och blanda det med selleri, riven pepparot och crème fraiche.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Låt salladen stå och dra i kyl i 10 minuter före servering. Finhacka gräslöken och strö på före servering. Passar bra till fläskkarré.

För alla

Sellerisalladen är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g rotselleri
  • 1 äpple
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan