Sejgratäng
Sejgratäng, en uppskattad fiskrätt med krämig känsla att servera till vardags. Sejfiléerna täcks med smakrik ostsås, tomatkross och kryddas innan gratängen ställs i ugnen och till allt detta smarriga serverar du lämpligen ris.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
500 g sejfilé
matfett till formen
1 förp krossade tomater (à 500 g, gärna med vitlök)
1 tsk salt
1 1/2 krm kajennpeppar
1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 förp färdig ostsås (à 2 1/2 dl)
1 1/2 dl riven ost
ev gröna bönor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 562 kCal
Fett15 g
Salt2.74 g
Kolhydrater62 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott recept för å va fisk. Bara man tar en ost med lite smak på så blev det faktiskt jättegott. Barnen gillade också det. Plus att det var superenkelt att slänga ihop.
Cecilia
2015-11-18Enkel fiskrätt som blivit standardrätt i våran familj. Håller med om att det går två fiskblock till såsen utan vidare. Funkar också bra med vanligt tomatkross som man kryddar själv. Jättegott.
Martin
2009-09-15Mycket gott och enkelt recept. det fungerar bra med ICA´s frysta Sejfilé också. Man kan gott och väl ha två fiskblock á 400g till samma mängd sås. Snabb vardagsrätt! Utmärkt matlådemat. Bara +++
Martin
2008-01-14