Sejgratäng, en uppskattad fiskrätt med krämig känsla att servera till vardags. Sejfiléerna täcks med smakrik ostsås, tomatkross och kryddas innan gratängen ställs i ugnen och till allt detta smarriga serverar du lämpligen ris.
Gör mjölkfri: ersätt ostsåsen med 200 g sojabaserad softspread utrörd i 2-3 msk solhavre (för 4 port). Använd också sojabaserad ost t ex edamer. Välj mjölkfritt matfett till formen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Cecilia
2015-11-18Jättegott recept för å va fisk. Bara man tar en ost med lite smak på så blev det faktiskt jättegott. Barnen gillade också det. Plus att det var superenkelt att slänga ihop.
Martin
2009-09-15Enkel fiskrätt som blivit standardrätt i våran familj. Håller med om att det går två fiskblock till såsen utan vidare. Funkar också bra med vanligt tomatkross som man kryddar själv. Jättegott.
Martin
2008-01-14Mycket gott och enkelt recept. det fungerar bra med ICA´s frysta Sejfilé också. Man kan gott och väl ha två fiskblock á 400g till samma mängd sås. Snabb vardagsrätt! Utmärkt matlådemat. Bara +++