Sejgratäng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sejgratäng

Sejgratäng, en uppskattad fiskrätt med krämig känsla att servera till vardags. Sejfiléerna täcks med smakrik ostsås, tomatkross och kryddas innan gratängen ställs i ugnen och till allt detta smarriga serverar du lämpligen ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Lägg sejfiléerna i en lätt smord ugnssäker form. Krydda tomatkrosset med salt, kajennpeppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Fördela tomatkrosset på fisken och häll över ostsåsen. Strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Servera sejgratängen med riset och gröna bönor.

För alla

Gör mjölkfri: ersätt ostsåsen med 200 g sojabaserad softspread utrörd i 2-3 msk solhavre (för 4 port). Använd också sojabaserad ost t ex edamer. Välj mjölkfritt matfett till formen.

Tips

Är tiden knapp kan gratängen tillagas i mikrovågsugnen, gärna med grillelement, på full effekt (max 800 W), 6-8 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 g sejfilé
  • matfett till formen
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g, gärna med vitlök)
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 förp färdig ostsås (à 2 1/2 dl)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • ev gröna bönor till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 513 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden