Sejgratäng

30
8
Sejgratäng

Sejgratäng, en uppskattad fiskrätt med krämig känsla att servera till vardags. Sejfiléerna täcks med smakrik ostsås, tomatkross och kryddas innan gratängen ställs i ugnen och till allt detta smarriga serverar du lämpligen ris.

Sejgratäng

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkornigt ris
500 g sejfilé
matfett till formen
1 förp krossade tomater (à 500 g, gärna med vitlök)
1 tsk salt
1 1/2 krm kajennpeppar
1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 förp färdig ostsås (à 2 1/2 dl)
1 1/2 dl riven ost
ev gröna bönor till servering

För alla

Gör mjölkfri: ersätt ostsåsen med 200 g sojabaserad softspread utrörd i 2-3 msk solhavre (för 4 port). Använd också sojabaserad ost t ex edamer. Välj mjölkfritt matfett till formen.

Gör så här

Tips

Är tiden knapp kan gratängen tillagas i mikrovågsugnen, gärna med grillelement, på full effekt (max 800 W), 6-8 min.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Cecilia

2015-11-18

Jättegott recept för å va fisk. Bara man tar en ost med lite smak på så blev det faktiskt jättegott. Barnen gillade också det. Plus att det var superenkelt att slänga ihop.

Martin

2009-09-15

Enkel fiskrätt som blivit standardrätt i våran familj. Håller med om att det går två fiskblock till såsen utan vidare. Funkar också bra med vanligt tomatkross som man kryddar själv. Jättegott.

Martin

2008-01-14

Mycket gott och enkelt recept. det fungerar bra med ICA´s frysta Sejfilé också. Man kan gott och väl ha två fiskblock á 400g till samma mängd sås. Snabb vardagsrätt! Utmärkt matlådemat. Bara +++

Näringsvärde per portion

Energi 2352 KJ / 562 kCal
Fett 15 g
Salt 2.74 g
Kolhydrater 62 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden