Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sejfilé med tapenade och potatiskaka

Utomordentligt gott recept där sejfiléns möra konsistens gör sig exemplarisk med den krispiga potatiskakan. Serverar du fisken med tapenade, oliver, kapris och persilja har du en fulländad middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och råriv potatisarna. Blanda potatisrivet med ägg, salt och peppar. Stek 8 potatiskakor (för 4 port) i olja ca 5 minuter på varje sida.
  3. Skär sejfilé i 4 portionsbitar (för 4 port) . Lägg sejen i en ugnssäker form. Strö på salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Till servering: Servera den ugnsbakade sejfilén med tapenade, potatiskaka, svarta oliver, kapris och persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • 600 g sejfilé
  • salt och peppar
Till servering
  • tapenade
  • svarta oliver
  • kapris
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer