Dajmbräck
Knäckig dajm under ett täcke av mörk choklad strösslad med torkade tranbär. Det är vad du får när du gör det här receptet på dajmbräck. Bräcken passar inte minst på julens gottebord, eller som lyxig gå-bort-present till den som älskar söta saker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
1 sats
100 g mörk choklad
1/2 dl torkade tranbär
2 1/2 dl socker
200 g rumsvarmt smör
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi12129 KJ / 2900 kCal
Fett201 g
Salt5.21 g
Kolhydrater265 g
Protein11 g
Kommentar
Jag hade i smöret för fort så det skär sig. Sen kokade jag i en teflonkastrull vilket gjorde att en del av teflonet hamnade i smeten. Samt att jag va så korkad att jag använde en plastslev. Så gör inte som jag så blir det kanske ett bra resultat...
Jessica
2021-11-20