Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dajmbräck

Knäckig dajm under ett täcke av mörk choklad strösslad med torkade tranbär. Det är vad du får när du gör det här receptet på dajmbräck. Bräcken passar inte minst på julens gottebord, eller som lyxig gå-bort-present till den som älskar söta saker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och tranbären fint.
  2. Smält sockret i en kastrull tills det är gyllene. Tillsätt smöret lite i taget under omrörning/vispning. Vispa ner saltet.
  3. Häll ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över den hackade chokladen direkt och låt den smälta. Om det behövs, bred ut chokladen till ett jämt lager. Strö över tranbären. Låt svalna i kylen. Bryt bräcket i bitar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 2 1/2 dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 12129 kJ / 2900 kCal