Energibars med dadlar, amarant och jordnötssmör

83
3
Energibars med dadlar, amarant och jordnötssmör

Något av det mest amerikanska som finns är även perfekt som träningsmat. Vi pratar om jordnötssmör, som här sätter god smak och fint tugg på dessa energibars med trendiga amarantfrön, söta dadlar, syrliga tranbär och riven kokos.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Energibars med dadlar, amarant och jordnötssmör

Ingredienser

10 stora eller 20 små
1 dl
amaranth eller rispuffar (gärna poppade, se tips nedan)
1 dl
havregryn
1 1/2 dl
jordnötssmör (osötat, crunchy)
1 dl
torkade finhackade dadlar
1 dl
hackade valnötter
1 dl
torkade tranbär
1/2 dl
riven kokos
3 msk
hela linfrön
2 msk
flytande honung
2
äggvitor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.

Gör så här

Näringsberäkningen är per styck räknad på 10 bitar.

Tips

Poppa dina amaranthfrön. Hetta upp en djup kastrull. När den är ordentligt varm lägg i 1 msk amaranth åt gången. Ta från värmen så fort fröna börjat poppa. Skaka kastrullen tills majoriteten av fröna har poppat och blivit vita. Upprepa tills du fått önskad mängd poppad amaranth.

Vad tyckte du om receptet?

83

Kommentarer

Marie

2020-10-21

Hej, ca hur lång hållbarhet är det på dessa?

Redaktionen ICAse

2020-10-22

Hej Marie! De håller ca 1-2 veckor i kylen. De går även bra att frysa. Hoppas du gillar barsen. Hälsningar Ulrika

Siri

2016-06-02

Vill påtala att veganskt i dagligt tal innebär fri från mjölk och ägg. Detta recept innehåller äggvitor och är därför inte veganskt.

Ulrika

2016-01-24

Bra! Gott även till råabollar.

Näringsvärde per portion

Energi 932 KJ / 223 kCal
Fett 14 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept