Energibars med dadlar, amarant och jordnötssmör
Något av det mest amerikanska som finns är även perfekt som träningsmat. Vi pratar om jordnötssmör, som här sätter god smak och fint tugg på dessa energibars med trendiga amarantfrön, söta dadlar, syrliga tranbär och riven kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
10 stora eller 20 små
1 dl amaranth eller rispuffar (gärna poppade, se tips nedan)
1 dl havregryn
1 1/2 dl jordnötssmör (osötat, crunchy)
1 dl torkade finhackade dadlar
1 dl hackade valnötter
1 dl torkade tranbär
1/2 dl riven kokos
3 msk hela linfrön
2 msk flytande honung
2 äggvitor
Gör så här
Näringsberäkningen är per styck räknad på 10 bitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi932 KJ / 223 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej, ca hur lång hållbarhet är det på dessa?
Marie
2020-10-21Hej Marie! De håller ca 1-2 veckor i kylen. De går även bra att frysa. Hoppas du gillar barsen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-22Vill påtala att veganskt i dagligt tal innebär fri från mjölk och ägg. Detta recept innehåller äggvitor och är därför inte veganskt.
Siri
2016-06-02Bra! Gott även till råabollar.
Ulrika
2016-01-24