Scones med syltad ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Scones med syltad ingefära

Hembakta scones smäller högt till frukost, brunch eller afternoon tea. Dessa scones är av det allra lyxigaste slaget med såväl syltad ingefära och grädde i degen. Otroligt goda som de är, eller tillsammans med en klick smör och morots- eller apelsinmarmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 14 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt citronskalet och det kalla smöret i tärningar.
  3. Nyp ihop till en smulig massa med fingrarna eller kör hastigt i matberedare. Tillsätt 1 ½ dl av grädden (för ca 14 scones) och ingefäran. Knåda snabbt ihop till en deg.
  4. Forma degen till en ca 20 cm lång rulle.
  5. Skär rullen i 14 bitar (för ca 14 scones). Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lätt. Pensla med resterande vispgrädde.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills sconesen fått en fin gyllenbrun färg, 15–20 minuter. Låt svalna något före servering. De är även goda att äta kalla, men de blir då mer som kakor.

Näringsvärdet är beräknat per scones med tillbehör.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 14 stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 175 g kallt smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl finhackad syltad ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1088 kJ / 260 kCal