Scones

Betyg 4.2 av 5.5489 personer har röstat
Receptet har 344 kommentarer
Scones

På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.

Scones på en tallrik. En är delad och toppad med en klick krämig grädde och sylt.

Ingredienser

8 scones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin (gärna rumstempererat)
2 dl mjölk

Till servering

ost eller färskost
marmelad (gärna jordgubbsmarmelad)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

344 st
  • Gör man glutenfritt kan man behöva öka mängden ”mjöl”.

    Marika

  • Jag brukar alltid göra mina både glutenfria och laktosfria då jag har ibs. Jag gör helt enligt receptet men bytar ut vanliga mjölet mot FINAX mjölmix, den röda som liknar en mjölkpaket. Sen laktosfritt smör. Jag har inte rumstemperatur på smöret då man inte ska ha de, utan kallt smör direkt från kylen. Snabbt smula in smöret o mjölet så man arbetar degen snabbt annars blir scones torra och sega. Sen gör jag små scones som på bilden, platta ut hela degen ca 2 cm tjock och ta ut små runda kakor med ett runt kakmått eller glas på cirka 5-7 som i diameter. 250 grader i ugnen men sätter bara 8 min och sen får man se om man behöver 1-2 min till. Ju längre man har inne ju torrare blir de när de svalnat. Tips till alla er som gör glutenfria, frys direkt samma dag/kväll efter de svalnat, ta sen upp en stund dagen efter/när du ska ha en stund innan så har du hyfsat bra scones igen. Brukar servera mina med Lenin curd och strawberry sylt från Wilkin & sons LTD märket som jag köper i speciell butik. Sen kan man även ha clotted cream eller philadelphiaost naturell, den finns även som laktosfritt.

    Marika

  • Det här receptet är bra men det är absolut inte för 8 scones snarare 6st max

    Helene

  • Blir alltid goda

    Eva-lena

  • Godaste sconesen, blir alltid bra!

    Maja

  • Jättebra recept!🇬🇧🇸🇪

    Susanne

  • JÄTTE GOTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Martina

  • Receptet och gräddningstiden 10 minuter blir bra för fyra lite större scones.

    Madeleine

  • Gott men 10 minuter är för länge, Här blev de torra. Håller med föregående, 8 st är optimistiskt, isåfall särskilt tror jag man behöver minska tiden, då de blir väldigt små.

    Ulrika

  • Bra recept, men 8 st är otroligt optimistiskt 🤣

    Solomon

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per scone.
Energi693 KJ / 166 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Havrescones
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärsscones med cream-cheese
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostscones med oliver och rosmarin
    Betyg 3.4 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Apelsinscones med palsternacka
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Engelska scones
    Betyg 3.5 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostscones med timjan
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad