Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransscones

Krydda sconesfrukosten med saffran! Scones är perfekt en skön helgmorgon – kanske som julfrukost – och enkelt att röra ihop. På en timme har du fixat ljumma och nybakta bröd på frukostbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.
  4. Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.
  5. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck.

Näringsvärdet är beräknat per naturell sconesbit.

 

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk flytande honung eller strösocker
  • 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
Till servering
  • smör
  • färskost
  • ost
  • marmelad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 716 kJ / 171 kCal