Schweizerschnitzel

Gör din egna klassiska schweizerschnitzel! Ost och skinka läggs emellan två saftiga kotletter som paneras och sedan stekts tills de får en fin färg. Fantastiskt gott!

Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?

Gör din egna klassiska schweizerschnitzel! Ost och skinka läggs emellan två saftiga kotletter som paneras och sedan stekts tills de får en fin färg. Fantastiskt gott!

Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stDet är smör som gäller och kalvinnanlår. Ingen majsolja eller något margarin. Osten ska vara emmetaler. Skippa dragon och paprikapulver. Servera med rösti samt något grönt t ex ärtor. Gärna en kall lager som dryck. Då blir rätten komplett. Mvh Lars
Lars
Sådär, de blev tjocka och svårt att få genomstekta, tyvärr
Marianne
Snälla, revidera alla recept med ma jsolja och margarin som ingredienser. Speciellt vid stekning som ma jsolja inte är lämpligt för och margarin är ju inte ett bra hälsoalternatv över huvudtaget. Rapsolja och smör är klart hälsosammare och dessutom oftast svenskproducerat med kortare lrveransvägar. Med vänliga hälsningar Göran Thalén Lomma.
Göran
Hej Göran! Det går utmärkt att byta efter egen preferens. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Snälla, revidera alla recept med majsolja och margarin
Göran
Hej Göran! Det går utmärkt att byta efter egen preferens. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Detta var en ren fuskschnitzel. En riktig Schweizer Schnitzel skall bestå av kalvfilé. Det skall finnas två lager Emmentaler ost mellan schnitzlarna och mellan Emmentalerosten kokt skinka. Den skall stekas i smör vilket är viktigt. Förvisso så smakar säkert Er Schnitzel bra men att kalla den för Schweizer Schnitzel är att vilseleda läsarna.
Kenneth
Jättegott! Dragonsmaken försvinner lite och bladen blir lätt brända om man kryddar på utsidan. Nästa gång kommer jag nog att lägga med både paprikakrydda och dragon inne i schnitzlarna istället. Barnen gillade detta också!
Carina