Schweizerschnitzel

Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Schweizerschnitzel

Gör din egna klassiska schweizerschnitzel! Ost och skinka läggs emellan två saftiga kotletter som paneras och sedan stekts tills de får en fin färg. Fantastiskt gott!

Schweizerschnitzel

Ingredienser

2 portioner
2 benfria karrékotletter (à ca 1 cm tjocka)
salt
svartpeppar
4 skivor lagrad ost
2 skivor rökt skinka
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
1 tsk dragon
2 msk majsolja
1 msk margarin

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Det är smör som gäller och kalvinnanlår. Ingen majsolja eller något margarin. Osten ska vara emmetaler. Skippa dragon och paprikapulver. Servera med rösti samt något grönt t ex ärtor. Gärna en kall lager som dryck. Då blir rätten komplett. Mvh Lars

    Lars

  • Sådär, de blev tjocka och svårt att få genomstekta, tyvärr

    Marianne

  • Snälla, revidera alla recept med ma jsolja och margarin som ingredienser. Speciellt vid stekning som ma jsolja inte är lämpligt för och margarin är ju inte ett bra hälsoalternatv över huvudtaget. Rapsolja och smör är klart hälsosammare och dessutom oftast svenskproducerat med kortare lrveransvägar. Med vänliga hälsningar Göran Thalén Lomma.

    Göran

    Hej Göran! Det går utmärkt att byta efter egen preferens. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Snälla, revidera alla recept med majsolja och margarin

    Göran

    Hej Göran! Det går utmärkt att byta efter egen preferens. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Detta var en ren fuskschnitzel. En riktig Schweizer Schnitzel skall bestå av kalvfilé. Det skall finnas två lager Emmentaler ost mellan schnitzlarna och mellan Emmentalerosten kokt skinka. Den skall stekas i smör vilket är viktigt. Förvisso så smakar säkert Er Schnitzel bra men att kalla den för Schweizer Schnitzel är att vilseleda läsarna.

    Kenneth

  • Jättegott! Dragonsmaken försvinner lite och bladen blir lätt brända om man kryddar på utsidan. Nästa gång kommer jag nog att lägga med både paprikakrydda och dragon inne i schnitzlarna istället. Barnen gillade detta också!

    Carina

Testa liknande recept

  • Skinkschnitzel med citron och kapris
    Betyg 3 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dragongriljerad julskinka
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dragongriljerad skinka
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karré med lök och dragon
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläsk- och rotfruktsgryta
    Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad