Schwarzwaldtårta

Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Schwarzwaldtårta

En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.

Schwarzwaldtårta

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

175 g hasselnötter (175 g motsvarar ca 3 dl)
bakplåtspapper
5 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar

Fyllning

7 1/2 dl vispgrädde
30 g hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk vaniljsocker
spritspåse

Garnering

100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar
kakao

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Blev så fin, grädda bottnarna i varmluftsugn 165 gr i 20 minuter. Garnera med både noblesse och mörk choklad. Susanne

    Susanne

  • Jag har en bra varmluftsugn, men inte hjälper det

    Maria

  • Ni måste ändra receptet! Funkar inte att göra bottnar på 10 min i 175 grader. Så besviken på receptet.

    Maria

    Hej Maria och alla andra som har problem med bottnarna. Marängbottnarna ska inte vara torra och hårda som i vanliga maränger, utan sega. Vi har provbakat både i varmluft och stilla värme och 10 minuter i båda ugnarna är lagom. Sen har alla olika ugnar så det är svårt att säga om just din ugn gör att bottnarna är klara efter 10 minuter, men de ska få lite färg på ytan och ha "stannat". Hoppas ni lyckas nu! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Varför ändrar ni inte tiden i receptet efter alla kommentarer?

    Sara

  • Alldeles för kort tid med 10minuter. Kladdiga bottnar. Maräng behöver mycket längre tid i ugnen. Satte in dem igen i 100grader 40minuer

    Sara

  • Kan jag frysa in bottnarna då jag har svårt att hinna med den dagen de skall monteras. Har provbakat en tårta som blev jättebra. Nu skall vi ha två till skärtorsdagen

    Irene

    Hej Irene! Det går bra att göra den dagen innan. Låt den svalna helt och plasta sedan med plastfilm och förvara i rumstemperatur. Lätt att bottnarna blir sega om man fryser dem. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Underbar tårta! Jag bakade en i taget, sedan stängde jag av ugnen och lät marängbottnarna ligga kvar i ugnen 2 timmar.

    Kajsa

  • Helt värdelöst… marängen va kladdigt och sjönk ihop. Hade inne de första två som beskrivet. Hoppas den sista blir bra.. fått va inne 15 min. Så så trist på dyra ingredienser!

    Emilie

  • Tack för svar! Jag gräddade en och en. Ska de verkligen vara 175 graders ugn i 10 min? Verkar varmt o kort om man jämför med andra marängrecept

    Monica

  • Jag har försökt göra dessa marängbottnar precis efter detta recept med resultatet - kletiga bottnar som var fastlimmade i bakplåtspapperet(jag har ingen varmluftsugn)

    Monica

    Hej Monica! Om du inte har varmluftsugn så måste du nog grädda dom en i taget. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Chokladbräcksrenar
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fudgegranar
    Betyg 4.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig vit chokladbräck
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skumbollar
    Betyg 4.1 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Eclair
    Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marsipankycklingar
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad