Schwarzwaldtårta

En riktig tårtklassiker är Schwarzswaldstårtan, vispgrädde, nöt- och marängbotten och mörk choklad i en perfekt balans gör tårtan som ursprungligen kommer från Scwarzwald i Tyskland, magiskt god.

Ingredienser
10 bitar
Bottnar
175 g hasselnötter (175 g motsvarar ca 3 dl)
bakplåtspapper
5 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar
Fyllning
7 1/2 dl vispgrädde
30 g hasselnötter (30 g motsvarar ca 1/2 dl)
1 msk vaniljsocker
spritspåse
Garnering
100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar
kakao
Gör så här
00:10:00
00:10:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Jag har en bra varmluftsugn, men inte hjälper det
Maria
2025-04-20Ni måste ändra receptet! Funkar inte att göra bottnar på 10 min i 175 grader. Så besviken på receptet.
Maria
2025-04-20Hej Maria och alla andra som har problem med bottnarna. Marängbottnarna ska inte vara torra och hårda som i vanliga maränger, utan sega. Vi har provbakat både i varmluft och stilla värme och 10 minuter i båda ugnarna är lagom. Sen har alla olika ugnar så det är svårt att säga om just din ugn gör att bottnarna är klara efter 10 minuter, men de ska få lite färg på ytan och ha "stannat". Hoppas ni lyckas nu! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-28Varför ändrar ni inte tiden i receptet efter alla kommentarer?
Sara
2025-04-18