Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Savoykålsfräs med chili och russin

Detta snabba recept på savoykålsfräs med citruston är ett ypperligt tillbehör. Den heta chilin är i perfekt kontrast mot de söta russinen som du blandar ner just före du serverar ditt goda kålfräs tillsammans med korv, revbensspjäll och skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och finstrimla savoykålen. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När fettet blivit ljusgult och slutat skumma läggs kålen i och får fräsa på medelstark värme, ca 5 min.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Låt chilin fräsa med kålen ytterligare ca 5 min. Salta och häll över pressad apelsin. Blanda i russinen.  Servera kålfräset till korv, revbensspjäll och skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 savoykålsblad (1/2 = ca 500 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • saft av 1 apelsin
  • 2 msk russin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden